Efterrätter

Efterrätter

  • 52 Recept
Yoghurt med hallon marinerade i rom

Yoghurt med hallon marinerade i rom

Len turkisk yoghurt, prickar av aromatisk vanilj & lätt syra från citronskal. Hallon som fått dra åt sig den goda smaken av lagrad rom

Käsekuche mit kirschen - tysk ostkaka

Värm ugnen till 200 grader. Kläm fast bakplåtspapper över bottnen på rund form, cirka 24 centimeter i diameter, med löstagbar kant
Ostkaka med grädde och sylt

Ostkaka med grädde och sylt

Gillar ni ostkaka. Jag älskar det. Den här fuskvarianten på Keso blev otroligt len och god. Testa den. Den är så enkel att göra och pasar både som mättande mellis och fika
Marängsviss/Hovdessert

Marängsviss/Hovdessert

Efter maten lagade jag efterrätt som blev Marängsviss, även kallad Hovdessert. Jag lagade en åt varje person i dessertskålar
Marängsviss med vuxensmak

Marängsviss med vuxensmak

Ugn. 125º. Vispa äggvitor och socker till marängsmeten över en kastrull med sjudande vatten. Smeten ska bli tjock och fast och det kan ta bortåt 10 minuter
Marängsviss med banan och chokladsås

Marängsviss med banan och chokladsås

Vilket härlig väder det är. Jag tycker det kan vara så här varje dag. Hade sån lust att åka till Härlanda för att springa, men jag hade ju också annat för mig så det får nog vänta en stund
SMASKIG EFTERRÄTT

SMASKIG EFTERRÄTT

Smält blockchokladen och blanda med creme fraiche. Riv skalet från limefrukterna. Pressa ur saften från limefrukterna i hallonsylten

Jordgubbsefterrätt

Efterrätter är aldrig helt fel. ). Jordgubbsefterrätt. 4 personer. 200 g vit choklad. 3 dl vispgrädde. 1 lime. 1 liter jordgubbar
Fryst cheesecake med blåbär och kardemumma

Fryst cheesecake med blåbär och kardemumma

Nu var det dags att göra en cheesecake i min favoritform silikomart intreccio och det funkade ju fint det med, och nästa gång blir det en hederlig sockerkaka
Efterrätt på fem minuter!

Efterrätt på fem minuter!

Häromdagen gjorde jag Hallonfool med krossade oreokex. Denna efterrätt går egentligen att göra med vilka bär och kakor som helst men jag tycker att just hallon & oreokex passar väldigt bra tillsammans
Smält rabarber

Smält rabarber

Skär rabarbern i centimetertjocka skivor och lägg dem tillsammans med socker i en kastrull. Låt rabarbern puttra på svag värme tills den mjuknar, 8-10 minuter
Ny favorit - bakad rabarber med grädde = glass

Ny favorit - bakad rabarber med grädde = glass

Foto. Björn Tesch. Tadaaaa. Nej då, den här bloggen kommer aldrig dö. Den tar bara väldigt långa pauser. Jag har haft mycket jobb på sistone, vilket är kul men de sorgliga middagar som blir till efter att jag jobblagat mat en hel dag är icke värda att blogga om
Alla Hjärtans Chokladmousse!

Alla Hjärtans Chokladmousse!

I går var det Alla Hjärtans dag och jag och min sambo Jens stod i valet och kvalet att gå ut och äta eller laga hemma
En efterrätt med mersmak

En efterrätt med mersmak

Jisses vilken kanonhelg vi har haft, solen lyser och värmer så gott, visst är det härligt. Vi har suttit ute i solen och bara fikat hela helgen, ha ha ja nästan i alla fall
Yoghurtpannacotta med lemon curd

Yoghurtpannacotta med lemon curd

Efter ganska mycket god kaloririk mat i några dagar ville jag göra en lite fräschare middag. Det blev ostpaj och en favorit, filodegspaj med spenat och ost
Mangomousse

Mangomousse

Denna mangomousse är nog den enklaste och godaste efterrätten jag vet. Man kan servera den precis som den är
Kolapaj med vaniljcrème fraiche

Kolapaj med vaniljcrème fraiche

Sätt ugnen på 250°. Vispa samtliga ingredienser någon minut eller tills du får en sammanhållande, smidig pajdeg som släpper från skålens botten och kanter