Gillar ni ostkaka. Jag älskar det. Den här fuskvarianten på Keso blev otroligt len och god. Testa den. Den är så enkel att göra och pasar både som mättande mellis och fika
Ugn. 125º. Vispa äggvitor och socker till marängsmeten över en kastrull med sjudande vatten. Smeten ska bli tjock och fast och det kan ta bortåt 10 minuter
Vilket härlig väder det är. Jag tycker det kan vara så här varje dag. Hade sån lust att åka till Härlanda för att springa, men jag hade ju också annat för mig så det får nog vänta en stund
Nu var det dags att göra en cheesecake i min favoritform silikomart intreccio och det funkade ju fint det med, och nästa gång blir det en hederlig sockerkaka
Häromdagen gjorde jag Hallonfool med krossade oreokex. Denna efterrätt går egentligen att göra med vilka bär och kakor som helst men jag tycker att just hallon & oreokex passar väldigt bra tillsammans
Skär rabarbern i centimetertjocka skivor och lägg dem tillsammans med socker i en kastrull. Låt rabarbern puttra på svag värme tills den mjuknar, 8-10 minuter
Foto. Björn Tesch. Tadaaaa. Nej då, den här bloggen kommer aldrig dö. Den tar bara väldigt långa pauser. Jag har haft mycket jobb på sistone, vilket är kul men de sorgliga middagar som blir till efter att jag jobblagat mat en hel dag är icke värda att blogga om
Jisses vilken kanonhelg vi har haft, solen lyser och värmer så gott, visst är det härligt. Vi har suttit ute i solen och bara fikat hela helgen, ha ha ja nästan i alla fall
Efter ganska mycket god kaloririk mat i några dagar ville jag göra en lite fräschare middag. Det blev ostpaj och en favorit, filodegspaj med spenat och ost
Sätt ugnen på 250°. Vispa samtliga ingredienser någon minut eller tills du får en sammanhållande, smidig pajdeg som släpper från skålens botten och kanter