Stort och gott ljust bröd med en del dinkel. Det här brödet reste sig bra så det blir stora skivor. Vill man hellre grädda brödet på morgonen går det säkert bra att jäsa det tolv timmar till i kylskåpet
Tvinna längderna två och två till samma längd som brödformarna. Lägg länderna i var sin brödform, 1½ l, klädda med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 40 min
Ta ut grytan ur ugnen och vänd försiktigt ner brödet i den. Ingredienser till 1 bröd. Ta av locket och grädda c20 minuter så att brödet får färg. Låt brödet svalna på galler utan bakduk Ingredienser till 1 bröd
Degen är nästan identisk med degen till en annan brödfavorit, nämligen rågsiktskakor (se här), men i bulldegen är det tillsatt lite russin vilket gör dem extra saftiga och goda
Att baka sitt eget bröd är något en borde göra oftare egentligen. Det är ju så underbart gott, man vet exakt vad brödet innehåller och dessutom bra för ekonomin
5 msk brödkrydda. 5 msk brödkrydda 2 kg rågsikt (1 påse) 4 limporSmält smöret i en kastrull, häll i vätskan och värm till fingervarmt. 1Rör ner salt, sirap, brödkryddor och mjöl men spara lite av mjölet till utbaket
Ta ut frallorna och lägg över dem på ett brödgaller eller ett rent ugnsgaller. Hoppas att ni hade en trevlig midsommarafton i går trots kyla och regnrusk