Tomatbröd
citrussaga
citrussaga

Tomatbröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st
  • 1 burk hela tomater, 400g
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 paket jäst, 25g
  • 2 tsk salt
  • 1/2 msk raps eller olivolja
  • 1 msk torkad basilika eller oregano
  • 7 1/2 dl vetemjöl

Beskrivning

    1. Klipp tomaterna i mindre bitar direkt i burken och häll dem sedan i en bunke. Tillsätt vattnet, smula ner jästen och rör tills den löser upp sig.
    Arbeta in övriga ingredienser. Degen ska bara precis gå ihop och bli jämn, mer arbete behövs inte. Låt degen jäsa övertäckt i 1 timme
    2. Sätt på ugnen på 225 grader.
    3. Skrapa ut degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma dem till knubbiga små limpor. Lägg limporna på en plåt med bakpapper. Pensla med vatten och strö över lite basilika eller oregano.
    4. Grädda i ugnen direkt i 30-35 min. Låt bröden svalna på galler utan bakduk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.