1. Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Rulla små bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
4. Gör en grop i varje kaka och lägg en tesked sylt i gropen.
5. Grädda i mitten av ugnen ca. 10 minuter.
Syltkakor (30 st). Spröda och goda glutenfria småkakor med sylt. Den här gången använde jag jordgubbssylt eftersom jag tyckte att det passade bra till midsommarfikat, men det klassiska är att använda hallonsylt
Det bästa med syltkakor är ju just sylten. Visst kan man tycka att det är överkurs att kavla syltkakor, men det är banne mig värt det lilla besväret, för kakorna blir jättegoda
Just syltkakor går att variera i oändlighet, (nästan i alla fall) i både smak och utseende. Just syltkakor går att variera i oändlighet, (nästan i alla fall) i både smak och utseende
Idag fyller jag år och jag säger grattis till mig själv med de här underbart goda syltkakorna. Få kakor är väl så uppskattade som syltkakor/hallongrottor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.