1200 g
smör 0,75 dl strösocker 1 äggula 1 krm bakpulver 1 tsk vaniljsocker 4,5-5 dl vetemjöl Röd vinbärsgelé Ugn: 175°Mixa ihop smör och socker, rör ner äggulan. Rör sist ner bakpulver och vanilj blandat med mjöl till en smidig deg. Lägg den i plastfilm i kylen 1 timme. Rulla ut två rullar cirka 4 cm tjocka. Skiva degen, forma runda kakor, lägg på plåt med bakpapper. Tryck en fördjupning i varje kaka och klicka i gelé. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett och socker poröst. Hacka nötterna och blanda ner dem i smeten. Rör bikarbonat och gräddfil och blanda ner i smeten
Syltkakor (30 st). Spröda och goda glutenfria småkakor med sylt. Den här gången använde jag jordgubbssylt eftersom jag tyckte att det passade bra till midsommarfikat, men det klassiska är att använda hallonsylt
Det bästa med syltkakor är ju just sylten. Visst kan man tycka att det är överkurs att kavla syltkakor, men det är banne mig värt det lilla besväret, för kakorna blir jättegoda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.