Spenatpesto
Felicia Hassan
Felicia Hassan

Spenatpesto

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g färsk spenat
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl rostade solrosfrön eller valfri sort nötter
  • Riven ost av valfri sort med mycket smak (parmesan, prästost, västerbottenost osv)
  • 1 dl olivolja
  • Salt, peppar

Beskrivning

    1. Rosta solrosfrön/nötter i en torr stekpanna.

    2. Mixa ihop spenat, saften från citronen, vitlök och olivolja. Kör även ner de rostade fröna/nötterna och osten.

    3. Häll på mer olivolja eller eventuellt vatten för att få den konsistens du vill ha. Krydda med salt och peppar.

    4. Servera med t.ex en god sallad eller vad som helst egentligen!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.