1 Skär
laxen i 4 lika stora bitar. Salta och lägg laxen i en smord ugnsform. Baka den i 20 minuter.
1 Dela
lökarna på mitten och stek med snittsidan neråt tillsammans med smör under lock i 20 minuter på svag värme.
1 Rosta
pinjenötterna i en stekpanna. Mixa dem sedan, med en handmixer eller i matberedare, med spenat och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
1 Koka
upp grönsaksbuljongen.
1 Häll
av vattnet från potatisen. Krossa den med en potatiskross och tillsätt buljongen och en matsked smör. Smaka av med salt.
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag. Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.