Smörbakad färsklök med stekt lax och krämig spenatpesto
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g lax (utan ben)
  • 11 knippe lök
  • 1600 g färskpotatis
  • 11 dl grönsaksbuljong
  • 12 dl babyspenat
  • 12 dl dl crème fraiche
  • 11 huvud romansallad
  • 12 msk pinjenötter
  • 1 Salt
  • 1 SvartpepparSätt ugnen på 130 grader.
  • 1 Koka potatisen i saltat vatten.
  • 1 Skär laxen i 4 lika stora bitar. Salta och lägg laxen i en smord ugnsform. Baka den i 20 minuter.
  • 1 Dela lökarna på mitten och stek med snittsidan neråt tillsammans med smör under lock i 20 minuter på svag värme.
  • 1 Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Mixa dem sedan, med en handmixer eller i matberedare, med spenat och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Koka upp grönsaksbuljongen.
  • 1 Häll av vattnet från potatisen. Krossa den med en potatiskross och tillsätt buljongen och en matsked smör. Smaka av med salt.
  • 1 Servera med strimlad romansallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.