Solbackarutor
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Solbackarutor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • (Form 30x40 med bakplåtspapper)
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 3 äggulor
  • 1 msk vatten
  • 4 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 200 g mörk eller ljus choklad
  • 3 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker

Beskrivning

    Vispa smör och de båda sockersorterna poröst.
    Tillsätt äggulor och vatten och vispa lite till.
    Blanda ner de torra ingredienserna i smörblandningen.
    Nu har du en ganska fast smet som man lättast trycker ut i formen med mjölade händer.
    Smält chokladen och bred ut den över degen.
    Vispa vitorna till ett hårt skum.
    Tillsätt sockret, lite i taget och vispa tills du har en fast maräng.
    Bred marängen över chokladen.
    Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
    Skär kakan i rutor när den svalnat.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.