Saffranskakor
annabanana-1
annabanana-1

Saffranskakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 1 msk ljus sirap
  • 0.5 g saffran
  • 120 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 1 nypa salt
  •  
  • Garnering
  • Pärlsocker
  • Flagad mandel

Beskrivning

    1. Börja med att sätta ugnen på 180°c grader över/undervärme. Klä två plåtar med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
    2. Smält sirapen i micron eller i en liten kastrull på spisen och rör ihop med saffran, låt stå.
    3. Vispa rumsvarmt smör med strösocker till en mjuk smet, använd gärna elvisp. Tillsätt ägget och sirapsblandningen, vispa ihop till en slät smet.
    4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och rör sedan ihop med smörblandningen. Arbeta ihop en klibbig deg.
    5. Dela degen i 16 delar och rulla alla delar till bollar. Lägg på plåtarna med jämna mellanrum och platta till en aning.
    6. Ta på pärlsocker och flagad mandel.
    7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tills de blivit lite gyllenbruna i kanterna. Tag ut och låt svalna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.