1. Börja med att sätta ugnen på 180°c grader över/undervärme. Klä två plåtar med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2. Smält sirapen i micron eller i en liten kastrull på spisen och rör ihop med saffran, låt stå.
3. Vispa rumsvarmt smör med strösocker till en mjuk smet, använd gärna elvisp. Tillsätt ägget och sirapsblandningen, vispa ihop till en slät smet.
4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och rör sedan ihop med smörblandningen. Arbeta ihop en klibbig deg.
5. Dela degen i 16 delar och rulla alla delar till bollar. Lägg på plåtarna med jämna mellanrum och platta till en aning.
6. Ta på pärlsocker och flagad mandel.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter, tills de blivit lite gyllenbruna i kanterna. Tag ut och låt svalna.
Köksluckorna som vi lämnade in för lackering blev försenade och nu ska vi få dom på tisdag istället. Och han som skulle kakla i köket lyser med sin frånvaro
I lördags bjöd jag på denna jättesaftiga saffranskaka med mandelmassa och äpplen. Den gjorde verkligen succé och det fanns bara en fjärdedel kvar av den efter kvällens slut
Hoppas att ni har en riktigt mysig andra advent. Själv kände jag mig riktigt julinspirerad igår och bakade både Birgittas goda pepparkakor och en saffranskaka som inte går av för hackor
Exakt två veckor kvar till första advent och jag har bakat årets första julbak. Det blev en gammal favorit, mjuk och luftig saffranskaka med chokladglasyr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.