Ugn: 225grader
Form 25*15 cm ca
Skala och skiva potatisen
Skär strimlor av löken
Blanda runt potatis, lök, vitlök, ost och kryddor.
Häll över grädde så att det knappt täcker potatisen.
Grädda i 40 min. Gratinera med riven ost och grädda i 10 min till eller tills potatisen är mjuk.
Potatisgratäng är nog det bästa tillbehöret jag vet till en bit kött. Efter att ha provat ett antal (jag menar många) recept i jakten på den perfekta potatisgratängen har jag nu fastnat för Nigellas
Det drar ur stärkelse och leder till vattnig potatisgratäng istället för krämig. (Anledningen till att man kokar detta är att potatisgratängen går fortare att göra och att kryddorna fördelar sig bättre och potatisen och löken blir mjuka
Värm ugnen till 175º. Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare. Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem i olivolja i en stor kastrull, utan att de tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.