Pannkakssemla
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Pannkakssemla

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till ca 7 st pannkakor
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 25 g smält smör
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 msk socker
  • Smör till stekning
  •  
  • Mandelmassa
  • 250 g sötmandel
  • 2 dl socker
  • Grädde
  • Florsocker

Beskrivning

    Pannkakor: Vispa ägg och mjölk ordentligt. Häll ner lite av mjölet i taget och rör om under tiden för att undvika klumpar. Smält smöret och häll ner detta i smeten. Tillsätt vaniljsocker, socker, kardemumma och salt och rör om. Grädda pannkakorna på medelvärme. Låt svalna

    Mandelmassa:
    Skålla mandlarna genom att koka upp dem med vatten, kyla i iskallt vatten och sedan trycka ut dem ur skalet.
    Mixa mandlarna i en mixer tills du får ett fint pulver.
    Tillsätt sockret och mixa med mandelmjölet tills blandningen blir slät och varm. Kan ta några minuter.
    Låt stå i kylen och vila i en kvart.

    Ta sedan ut mandelmassan och häll i lite vispgrädde och rör om så mandelmassan får en lösare konsistens.
    Bred ett lager med mandelmassa på pannkakorna och rulla ihop.
    Skär pannkakan i lagom stora bitar och ställ på ett fat.
    Toppa med lättvispad grädde och florsocker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.