Pannkakor: Vispa ägg och mjölk ordentligt. Häll ner lite av mjölet i taget och rör om under tiden för att undvika klumpar. Smält smöret och häll ner detta i smeten. Tillsätt vaniljsocker, socker, kardemumma och salt och rör om. Grädda pannkakorna på medelvärme. Låt svalna
Mandelmassa:
Skålla mandlarna genom att koka upp dem med vatten, kyla i iskallt vatten och sedan trycka ut dem ur skalet.
Mixa mandlarna i en mixer tills du får ett fint pulver.
Tillsätt sockret och mixa med mandelmjölet tills blandningen blir slät och varm. Kan ta några minuter.
Låt stå i kylen och vila i en kvart.
Ta sedan ut mandelmassan och häll i lite vispgrädde och rör om så mandelmassan får en lösare konsistens.
Bred ett lager med mandelmassa på pannkakorna och rulla ihop.
Skär pannkakan i lagom stora bitar och ställ på ett fat.
Toppa med lättvispad grädde och florsocker.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.