Laxrullar med pepparrot
Terje Kangas
Terje Kangas

Laxrullar med pepparrot

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 100 g färskost
  • 1.5 msk riven pepparrot
  • 1 krm salt
  • 0.25 krm finmalen vitpeppar
  • 2 st rektangulära tunnbröd
  • 200 g skivad gravad lax
  • eller 200 g skivad kallrökt lax
  • 0.5 frp smörgåskrasse
  • eller 1.5 msk finhackad gräslök
  • eller 2 msk finhackad dill

Beskrivning

    Mät upp färskost, riven pepparrot, salt och vitpeppar. Blanda till en jämn smet.

    Smaka av och justera om det behövs genom att ta mer av en eller flera av ingredienserna.

    100 g färskost
    1.5 msk riven pepparrot
    1 krm salt
    0.25 krm finmalen vitpeppar

    Lägg ut tunnbröden och bred på färskostsmeten så den blir jämnt fördelad.

    2 st rektangulära tunnbröd

    Fördela laxskivorna. Strö över klippt krasse (eller klippt gräslök eller finhackad dill).

    (Det är viktigt att den klippta krassen (eller gräslöken eller dillen) inte är blöt, torka i så fall på hushållspapper.)

    200 g skivad gravad lax
    eller 200 g skivad kallrökt lax
    0.5 frp smörgåskrasse
    eller 1.5 msk finhackad gräslök
    eller 2 msk finhackad dill

    Rulla ihop (längs med långsidan), plasta in och förvara i kylskåp.

    En stund innan servering, skär i ca 2 cm skivor med en vass kniv och lägg upp på serveringsfat.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.