KycklingWrapz
oskarhahne
oskarhahne

KycklingWrapz

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1-2 avokados
  • 1,5 fulla nävar körsbär/cocktaitomater
  • 1 grön paprika
  • 1 gurka
  • 1,5 klyftor vitlök
  • 1 rödlök
  • 1 lime
  • 1 burk majs
  • Lite sallad från kruka
  • 3 dl chreme fraiche
  • 0,5-1 dl gräddfil
  • 0,5-1 paket fetaost
  • Flytande honung
  • Tortillabröd size medium
  • Oregano
  • 500 g Kyckling (lat eller bråttom ta strimlad)
  • 1 paket bacon
  • Chilimarinad
  • Vitlöksmarinad

Beskrivning

    1. Lägg kycklingen i marinad med lite Oregano.(strimla kycklingen innan om detta ej är gjort )

    2. Pressa vitlöken i gräddfilen och chreme fraichen. Tryck 1-2 sekunder på FlytandeHonung flaskan för LITE sötma. Blanda, smaka och balansera. (anledning att detta görs direkt är för att det blir mer vitlöksmak desto längre den får stå. Plasta och in i kylen. (Blandning för bästa konsistens är ca 80%chreme fraiche 20%gräddfil)

    3. Skiva alla grönsaker fint. (för bästa smak i wrapen gör stavliknande former på det som går) Obs ta bort frön ur gurkan med sked. (gör båtar utav limen för att kunna pressa)

    4. Stek bacon, inte för hårt. (när det är klart lägg i ugn på LÅG temperatur för att behålla värmen ).

    5. Stek kycklingen på relativt hög värme med marinaden och smör. Tänk på att den är strimlad och blir väldigt fort klar. Testskär en bit om du är feg.

    6.lägg in Tortillabröden i ungen med baconen.

    7. Sila bort all vätska som kycklingen är stekt i. (osexigt med rinnande wraps.

    8. Ta fram allt och servera med lite pressad lime.

    9. NEJ ingen riven ost skall förstöra smaken.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.