Krämig kycklingfile i sambal & dijon
evelinfrimodiglindh
evelinfrimodiglindh

Krämig kycklingfile i sambal & dijon

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 2 1 röster

Ingredienser

  • För 2 personer
  • 6-7 mindre kycklingfilé bitar
  • Basmatris
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1/4 broccoli
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1-2 tsk mango chutney
  • 1 tsk fond, kyckling eller höns
  • 2 tsk soya
  • olivolja
  • 1 tsk dragonblad i vinäger
  • 1 msk färskost (gräslök) eller annan liknande
  • salt, vitpeppar, svartpeppar, mortlad rosépeppar
  • chicken steak krydda eller annan som passar bra till kyckling.

Beskrivning

    Ett härligt recept med gnuttor av olika ingredienser som skapar en fantastisk smak tillsammans.

    1. Vispa upp grädden för hand i en skål så att den blir något fluffig. Blanda i sambal oelek, mango chutney, dijon och dragonblad. Därefter soya, mängd efter önskad färg.

    2. Tillsätt färskosten och vispa tills såsen blivit klumpfri.

    3. Smaka av med salt, vitpeppar, rosépeppar, svartpeppar och fond.

    4. Bryn kycklingen i en stekpanna (inte för hög värme, får inte bli någon bränd yta) och krydda lätt med salt, mortlad rosépeppar och chicken steak kryddan. Tillsätt hackad vitlök och broccoli.

    5. Tillsätt såsen och ringla över lite olivolja.

    6. Koka riset enligt anvisningar. Låt kycklingen puttra tills riset kokat klart.

    Tips; Servera gärna med en frisk sallad, tex krispsallat, äpple, mozzarella, rödlök och gurka.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.