kokosbisqvier
annau-1
annau-1

kokosbisqvier

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 1 ägg
  • ½ dl råsocker
  • ½ dl Risenta kokosmjöl
  • 1 msk majsstärkelse
  • Smörkräm!
  • 250 g smör, rumstemp.
  • 3,75 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • Garnering!
  • 200 g blockchoklad, ljus
  • Matolja

Beskrivning

    Rör samman alla ingredienser till en jämn smet och låt stå i ca 10 minuter så att degen blir fastare.
    Forma till 15 små bollar och lägg på en bakplåtpappersklädd ugnsplåt.
    Tryck till varje boll med tummen och grädda i 200 grader omkring 10 minuter.
    Bottnarna ska vara krispiga på ytan men lite mjuksega i mitten.
    Låt svalna.

    Vispa smöret, florsockret, vaniljsockret och äggulorna till en tjock kräm.
    Bred på smörkrämen på biskvierna med hjälp av en kniv eller spatel, och ställ dem i frysen så de blir riktigt kalla.
    Smält chokladen i vattenbad och blanda i lite matolja.
    Doppa biskvierna i chokladen, och ställ slutligen in dem i frysen igen så chokladen stelnar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.