Salt, peppar, chilikrydda, paprikakrydda, lite socker
Beskrivning
Hacka lök och vitlök, stek till löken är genomskinlig. I med köttfärs och bryn den. I med den hackade paprikorna och chilin, stek en liten stund. I med krossade tomaterna och bönorna, sedan krydda efter behag.
Låt chilin småputtra några timmar.
Ju längre desto bättre.
Brukar ha våran på i ca 2 timmar.
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
En av rätterna vi lagade var heta crabcakes med lime, sharonfrukt, chili och koriander. Lägg upp på en salladsbädd tillsammans med hackad chilifrukt, bitar av sharonfrukt, limeklyftor och färsk koriander
Stora räkor, vitlök, olja, tomater, chili och persilja. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i oljan i en stor, tjockbottnad gryta
Hacka krabbköttet och vänd ner i fiskfärsen tillsammans med röd chili, smaka av med salt. Tillsätt chilisåsen samt ½ dl vatten, låt koka upp och smaka av med röd chili, salt och pressad lime
Finhacka vitlök och chilipeppar. Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna. 0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré
Är det nån mer än mig som älskar chili cheese bollar. När jag var gravid med Zack så åt jag chili cheese bollar nästan varje dag och då jobbade jag rätt så nära Burger King och gick förbi där varje dag (som var dom enda som hade dom då, men nu finns dom på betydligt fler ställen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.