Knäckig rabarberpaj
martin.martinsson
martin.martinsson

Knäckig rabarberpaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  •  6 portioner
  • 500 g rabarber
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 125 g smör + lite smör till formen
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap

Beskrivning

    Sätt ugnen på 150°C.
    Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
    Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap.
    Blanda ner de torra ingredienserna.
    Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar.
    Lägg dem i en smord ugnssäker form.
    Bred på smeten.
    Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
    Servera med vaniljglass - njut!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.