Kladdkaka mitt bästa recept
anna.l.thid
anna.l.thid

Kladdkaka mitt bästa recept

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 200 gram jag brukar blanda ljus och mörk choklad
  • 4 ägg
  • 3,5 dl strösocker
  • 0,5 dl farinsocker strö
  • 1 msk kaffe som svalnat
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform 24 cm i diameter med bakplåtspapper både i botten och på kanterna.
    Smält smöret ska bubbla upp ordentligt. Ta sedan bort kastrullen från värmen, hacka chokladen i mindre bitar och häll ned i smöret. Blanda tills all choklad har smält. Ställ sedan åt sidan.
    Vispa ägg och sockeroch farinsocker i ca 23 minuter tills det blivit ljus och poröst använd gärna elvisp.
    Rör sedan ner ned smör och chokladblandningen samt kaffet.
    Blanda vetemjöl,kakao,vaniljsocker och salt i en separat skål. Sikta ned i smeten och rör försiktigt till en jämn smet med en ballongvisp.
    Häll upp smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 20- 25 minuter. Kladdkakan är färdig när ytan är matt och när du skakar formen så är den fortfarande dallrig i mitten. Ta ut den hellre för tidigt än för sent annars blir den inte kladdig.
    Ta ut den och låt svalna helt i rumstemperatur. Låt sedan stå i kylen i ungefär 1-2 timmar innan servering. Pudra florsocker över

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.