Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform 24 cm i diameter med bakplåtspapper både i botten och på kanterna.
Smält smöret ska bubbla upp ordentligt. Ta sedan bort kastrullen från värmen, hacka chokladen i mindre bitar och häll ned i smöret. Blanda tills all choklad har smält. Ställ sedan åt sidan.
Vispa ägg och sockeroch farinsocker i ca 23 minuter tills det blivit ljus och poröst använd gärna elvisp.
Rör sedan ner ned smör och chokladblandningen samt kaffet.
Blanda vetemjöl,kakao,vaniljsocker och salt i en separat skål. Sikta ned i smeten och rör försiktigt till en jämn smet med en ballongvisp.
Häll upp smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 20- 25 minuter. Kladdkakan är färdig när ytan är matt och när du skakar formen så är den fortfarande dallrig i mitten. Ta ut den hellre för tidigt än för sent annars blir den inte kladdig.
Ta ut den och låt svalna helt i rumstemperatur. Låt sedan stå i kylen i ungefär 1-2 timmar innan servering. Pudra florsocker över
Det är mittgrundrecept som jag kör på när jag skall baka lite nyttigare chokladbollar. Till alla er som ibland är sugna på något gott, men ändå vill ha något lite hälsosammare kommer här ett superbra recept
Detta är mittbästa. Jag älskar alla former av TexMex(förrutom vanlig tacos, inget större fan) å har provat mej igenom ett antal recept på just långkokt å trådigt kött
Tror dock jag sparar kladdkakan till helgen eller något annat lämpligt tillfälle, men om ni vill baka finns här mittbästarecept på kladdkaka - denna variant med en riktigt god lakritskolafudge på och passar utmärkt att servera med grädde och färska bär
Det här är mittbästarecept på pannkakssmet som är lätt att göra, lätt att komma ihåg receptet till, lätt att röra slät och klumpfri och dessutom ger goda frasiga pannkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.