https://www.koket.se/kladdkaka-med-daimtacke
Mycket gott, Sofia bjöd på den.
Kladdkaka
Värm ugnen till 175 grader.
Smöra och mjöla en form med löstagbar kant eller spänn fast ett bakplåtspapper i botten och klipp bort överflödigt papper runtom.
Smält smöret i en stor kastrull. Lyft av från värmen och låt svalna.
Bryt chokladen i bitar och rör ner i smöret så att bitarna smälter.
Blanda socker med kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i kastrullen.
Vispa i ett ägg i taget.
Vänd till sist ner mjölet och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten.
Låt kakan kallna helt ett par timmar i kylskåpet eller över natten.
Mascarponekräm
Mät upp alla ingredienserna utom daim i en skål och vispa på låg hastighet tills du har en krämig och spritsbar konsistens.
Hacka daimen och vänd ner i krämen. Det går även bra att toppa krämen med hackad daim istället.
Bred eller spritsa ut krämen över den kalla kakan.
Ersätt vetemjölet med 50 g (1 dl) rismjöl eller durramjöl för glutenfri kaka
Bakade denna kladdkaka i lördags och den blev ruskigt god. 100 g mjölkchoklad med daim. Klä botten i en form, ca 21 cm i diameter, med avtagbar kant med smort bakplåtspapper. 100 g mjölkchoklad med daim
Denna chokladdröm är super god, krämig och kan ätas med gott samvete. Om jag säger att den här kladdkakan är fri från tillsatt socker och gluten - tror du på mig då
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Det regnar som vanligt denna sommaren sp för att inte vaea helt sysslolös bakade jag en snabb kladdkaka aka LCHF
Hacka jordnötterna med en vass kniv. Vispa grädden och servera med den. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet. Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.