Kladdkaka med daimtäcke
carin-52
carin-52

Kladdkaka med daimtäcke

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kladdkaka
  • 150 g smör
  • 100 g choklad, 60-70%
  • 215 g strösocker [2,5 dl]
  • 40 g kakao [1 dl]
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,25 tsk salt
  • 3 ägg
  • 60 g vetemjöl [1 dl]
  • Mascarponekräm
  • 250 g mascarpone
  • 300 g vispgrädde [3 dl]
  • 1 tsk vaniljsocker (eller 0,5 krm vaniljpulver)
  • 2 förp daimchoklad, hackad [à 56 g]

Beskrivning

    https://www.koket.se/kladdkaka-med-daimtacke
    Mycket gott, Sofia bjöd på den.

    Kladdkaka
    Värm ugnen till 175 grader.
    Smöra och mjöla en form med löstagbar kant eller spänn fast ett bakplåtspapper i botten och klipp bort överflödigt papper runtom.
    Smält smöret i en stor kastrull. Lyft av från värmen och låt svalna.
    Bryt chokladen i bitar och rör ner i smöret så att bitarna smälter.
    Blanda socker med kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i kastrullen.
    Vispa i ett ägg i taget.
    Vänd till sist ner mjölet och blanda till en jämn smet.
    Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten.
    Låt kakan kallna helt ett par timmar i kylskåpet eller över natten.
    Mascarponekräm
    Mät upp alla ingredienserna utom daim i en skål och vispa på låg hastighet tills du har en krämig och spritsbar konsistens.
    Hacka daimen och vänd ner i krämen. Det går även bra att toppa krämen med hackad daim istället.
    Bred eller spritsa ut krämen över den kalla kakan.
    Ersätt vetemjölet med 50 g (1 dl) rismjöl eller durramjöl för glutenfri kaka

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.