1) Smält smöret Vispa sedan samman ägg och strösocker tills du har en fluffig ljugul smet.
2) Blanda samman alla torra ingredienser och häll i det i äggsmeten. Rör runt med en slickepott till du har en seg smet.
3) Häll i mjölk och smöret. Rör runt med slickepott tills du har en jämn smet.
4) Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform på ca 25×35 cm. Jag tycker den här >>ugnsformen<< är jättebra. Häll i smeten och grädda på 175 grader i ca 20-30 min. Känns med en sticka, kakan ska vara torr rakt igenom.
Medan du har kakan i ugnen så kan du förbereda toppingen till din kaka. Smält smöret. Häll sedan snabbkaffet, kryddor och florsocker. Rör runt. Låt kakan svalna ordentligt innan du brer på toppingen på kakan. Avsluta med att strö på kokosflingor.
Jag hade bland annat bakat dessa pepparkaksmuffins. Igår var det 1. a advent. Advent betyder adventsfika, och adventsfika betyder, till min stora glädje, bakdags
Rör rumsvarmt smör och farinsocker pösigt, gärna med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Rör i filmjölk. Blanda mjöl, kanel, kryddnejlika, ingefära och bikarbonat och rör ner i smeten
I dag fick jag lust att baka muffins, och jag knåpade ihop detta receptpå pepparkaksmuffins, glutenfria så klart och dom blev supergoda,annars kan det glutenfria ha en tendens att bli ganska torrt, i och försägså har jag inte så jätte stor erfarenhet på att baka glutenfritt eftersom jag nyss har fått diagnosen och måste pröva mej fram, men dom här sötnosarna blev goda
Häll nybryggt kaffe över spriten. Floata försiktigt grädden i kanten av kaffet så att den skiktar sig. 1 liten rackare3 cl baileys3 cl cointreau15 cl nybryggt kaffegrädde, lättvispadchokladströsselMät upp baileys och cointreau i ett irish coffee-glas eller ett vinglas. 15 cl nybryggt kaffe
Vispa ägg, sockersorterna och vattnen. Låt massan få en luftig konsistens. Blanda lättfil och margarinet och tillsätt mjölet blandat med kryddorna och bikarbonatet
Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Rör försiktigt ner gräddfil, margarin och lingonsylt i smeten. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en annan skål
Idag är det Kaffets dag - detta svarta guld som många av oss behöver för att få våra kroppar att vakna varje morgon eller den efterlängtade uppiggande drycken varje eftermiddag när energin dalar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.