Köttgryta med tomat
MatNyttigaSidan
MatNyttigaSidan

Köttgryta med tomat

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8-10 potatisar
  • 3-4 morötter
  • 500 g grytbitar av gris
  • 1/2 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 förpackning krossade tomater gärna med basilika (à 500 g)
  • 1 dl grädde (valfri)
  • Tillbehör
  • sallad
  • bröd

Beskrivning

    Skala och skär potatis och morötter i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
    Bryn köttet i margarinet. Krydda med salt och peppar.
    Häll på krossade tomater och grädde. Låt puttra under lock, ca 15 minuter.
    Låt potatis och morötter rinna av och pressa igenom potatispress.
    Servera grytan med morotspotatisen, blandad sallad och bröd.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.