Gnocchi med svartkål, blomkål och persiljericotta
krillesten
krillesten

Gnocchi med svartkål, blomkål och persiljericotta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kruka persilja
  • 0.5 st citron
  • 250 g ricottaost
  • salt och peppar
  • 400 g blomkål
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd chili
  • 125 g skuren svartkål
  • 1 msk olivolja
  • 600 g potatisgnocchi
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl saltrostade mandlar

Beskrivning

    450 kcal /portion

    Persiljericotta: Hacka persiljan och riv det yttersta skalet av citronen. Blanda med ricottan och smaka av med salt och peppar.

    Kålfräs: Ansa och skiva blomkålen. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin.

    Sätt på en stor kastrull vatten till gnocchin.

    Kålfräs: Fräs blomkål, svartkål, lök, vitlök och chili i olivoljan i en stekpanna, krydda med salt och peppar.

    Gnocchi: Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i ett durkslag, skölj och låt rinna av. Stek gnocchin i olivoljan i en stekpanna.

    Till servering: Blanda gnocchin med kålfräset och servera med persiljericotta och grovhackad mandel.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.