Gnocchi med ugnsbakad blomkål och spenat
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g färsk gnocchi
  • 11 blomkålshuvud
  • 11 aubergine
  • 1100 g pumpafrön
  • 13 klyftor vitlök
  • 11 kruka persilja
  • 11 citron, skal och saft
  • 165 g färsk spenat
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1 olivolja
  • 1500 g färsk gnocchi 1 blomkålshuvud 1 aubergine 100 g pumpafrön 3 klyftor vitlök 1 kruka persilja 1 citron, skal och saft 65 g färsk spenat salt peppar olivoljaSätt ugnen på 220 grader. Skär bort blasten (släng inte den) och skär blomkålen i buketter. Skär auberginen i mindre bitar. Lägg blomkålsbuketter, blomkålsblast och aubergine i en ugnssäker form. Häll på 0,5 dl olivolja och blanda runt. Krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen ca 20 minuter. Stek pumpafröna i 2 msk olivolja. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Häll av gnocchin. Lägg gnocchin i stekpannan med pumpakärnorna. Stek tills allt får lite färg. Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan. Blanda vitlök, persilja, citronskal och citronsaft med 3 msk olivolja. Ringla persiljedressingen över grönsakerna när de kommer ut ur ugnen. Blanda runt och vänd ner i stekpannan med gnocchin. Toppa med spenaten.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.