Cumberland pie
Latmasken
Latmasken

Cumberland pie

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 Lök, hackad
  • 2 Stora morötter, halverad och sen hackad
  • 5 Lagerblad
  • 2 msk Olja
  • 1 msk Flytandesmör
  • 2 msk mjöl, tomatpuré och worcestershire sås
  • 2 köttbuljongkuber
  • 600 g kött (till kallops)
  • 600 g potatisar
  • (kanske mindre beroende på hur stor form du har)
  • ost, fint riven
  • (jag använde cheddar men man kan också använda parmesan)

Beskrivning

    Hacka löken och morötterna. Stek löken och morötterna i 1 msk olja och smör. Lägg i Lagerbladen. (använd en gryta att steka i)

    Blanda i mjöl, purén, worchestersauce och buljongkuberna.

    Koka 500ml vatten och sen häll i sakta i grytan.

    Stek gärna köttet i några minuter och sen låt det få koka med grönsakerna.
    (Det gör så att maten blir snabbare färdig)

    Låt få koka/sjuda i 1 timme. Kom ihåg att röra om emellanåt!

    Medans det kokar så koka potatisen.
    Koka potatisen tills den är ¾ klar. dvs inte mjuk och inte hård.

    Köttet och grönsakerna är klara när såsen är tjock och köttet är mjukt.

    Lägg i en ugnsform.
    Häll ut potatisen och ha på kallt vatten (är inte ett måste men jag tycker att det är lättare att skära potatisen)

    Skär potatisen i olika storlekar.

    lägg på potatisen på köttochgrönsakerna.
    Häll riven ost på potatisen.
    (Ta så mycket du tycker passar)

    Gräddas i ugnen 200c/180c för varmluft i ca 30 - 20 mins.

    Kan frysas in.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.