Crunchy taco burger
carin-52
carin-52

Crunchy taco burger

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • https://www.koket.se/crunchy-taco-burger
  • Mycket bra!
  • Tacos möter hamburgare i denna crunchyga fredagsrätt! Med heta jalapeños, syrligt picklad lök och mexiko-inspirerad pulled pork blir detta garanterat en ny favorit!
  • Pulled pork
  • 500 g fläskkarré benfri
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl ketchup
  • 1 1/2 msk honung
  • 1 msk chipotlepasta
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • Picklad lök & jalapeños
  • 1 rödlök
  • 3 jalapeños
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 3 dl vatten
  • Toppings
  • 50 g nachochips
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 dl crème fraîche eller aioli
  • 4 Korvbrödsbagarn Frisco hamburgerbröd

Beskrivning

    Pulled pork
    Sätt ugnen på 150 grader.
    Lägg köttet i en ugnssäker form.
    Skala och hacka lök och vitlök.
    Blanda ketchup, chipotlepasta och alla kryddor och gnid in i köttet. Strö över löken. Täck formen med lock eller aluminiumfolie.
    Tillaga i mitten av ugnen cirka 4 timmar. Riv isär köttet med hjälp utav en gaffel och blanda samman med såsen. Om det är för mycket vätska så ta upp köttet och koka ner.
    Picklad lök & jalapeño
    Skiva löken i tunna skivor. Lägg i en burk med tätslutande lock.
    Skiva jalapeñon i ringar. Lägg i en liten skål.
    Koka upp strösocker, ättikssprit och vatten i en kastrull. Dra av från plattan och häll över löken och jalapeñon. Låt svalna och ställ in i kylen.
    Burgare
    Rosta hamburgerbröden i en torr panna tills de fått frasig yta.
    Montera burgaren med nachochips, koriander, pulled pork, crème fraîche, picklad lök, picklad jalapeño och friscobröd.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.