Kött

Kött

Köttfärsgratinerad zucchini

Köttfärsgratinerad zucchini

Jag köpte hem ett gäng zucchini på extrapris häromveckan och testade att göra en lite ny variant med köttfärssåsen
Pulled pork med revbensspjäll

Pulled pork med revbensspjäll

1,2 kg tjocka revben, grishals på ben, fläskkarré eller fläsklägg. 1 tsk stött eller malen fänkål. 4 msk grovhackad färsk rosmarin eller någon tsk torkad rosmarin
Gratinerad kassler med vitlök

Gratinerad kassler med vitlök

Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 600 g kassler 2 dl lätt crème fraiche med vitlök 2 dl riven ost 250 g gröna ärter Lägg till i inköpslistan
Lasagne mozzarella

Lasagne mozzarella

Köttfärs. Köttfärs. 700 gr hängmörad ekologisk nötfärs1 burk ekologisk tomatkross1 tsk eko honung1 msk vit balsamvinäger1/2 tsk chiliflakes1 ekologisk buljongtärningSvartpeppar och saltStek köttfärsen i smör och raps olja. Vit såsLasagneplattorMozzarellaLasagneplattorKöttfärsLasagneplattorKöttfärsLasagneplattorVit såsMozzarella 200 grader i 20 minuter
Köttbullar i ugn, Ernsts recept

Köttbullar i ugn, Ernsts recept

Köttbullar. Blanda ihop ingredienserna till en köttbullsfärs. Rulla färsen till köttbullar. Stek i ugnen på 225-250 grader, tills köttbullarna har fått fin färg. Köttbullar1 kg blandfärs 1,5 dl ströbröd salt, vitpeppar och kryddpeppar, efter smak 1 msk honung 3 dl mjölk 1 liten gul lök, hackad 2 ägg smör och olja, till stekning
Schweizerbiff med Rösti

Schweizerbiff med Rösti

Stek dem i lite matfett på medelvärme på båda sidorna tills köttet har fått en frasig yta och är genomstekt
Köttbullar Korma

Köttbullar Korma

Ingredienser Portioner. 4 1 dl mjölk (gärna 1,5 %) 1/2 dl ströbröd 1 gurka salt och peppar 1/2 ask färsk dill (à 20 g) 1 tsk spiskummin 4 port ris eller annat gryn ca 500 g nötfärs 1 ägg 1/2 tsk salt 2 krm peppar 490 g grytbas indisk korma 2 dl vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Bacon- och pastagratäng

Bacon- och pastagratäng

Dagens middag blev en god pastagratäng med saker som behövde ätas upp. Jag älskar när jag lyckas göra goda spontanmiddagar av mat som annars riskerar att slängas