Det är flera år sedan jag gjorde varm smörgåstårta. Det blir lite lyxigare än en vanlig varmsmörgås. Du kan förbereda den flera timmar innan om du vill, och sen är det bara att sätta in den i ugnen när det är dax att äta
Det är min svärmor som har gjort smörgåstårtan. Smörgåstårta 1 fyllningbostongurkabredbar leverpastejvispad gräddelite majonnäs 2 fyllningenmimosasalladhackad rökt skinkavispad grädde och lite majonnäs 3 fyllningenkokta äggkalles kaviar (eller annat märke)vispad grädde och majonnäsGarneringKokta skivade äggRomSkalade räkorskinkatomategurkaost eller sallad runt i kring tårtan Gör så härVispa ca 5 dl grädde och blanda i lite majonnäs där har du basen till alla fyllningarn
Så han sa att jag fick baka en smörgåstårta när jag sa att jag ville baka. Mannen har frågat alla som smakat om de tycker som han att en smörgåstårta ska innehålla leverpastej
Fyllning 1. 2. 3. 1. Blanda 150ml majonäs med 100ml créam fraiche, 200gskinka, 1dl purjolök, 250g fruktcocktail i en bunke och låt den stå och gå ihop i några minuter
(mängderna passar till en smörgåstårta gjord på formfranska med varje lager på 3x4). I vår familj har vi ett recept som nu har hängt med i ungefär 35 år