I vår familj är det tradition att äta kalkon på julaftons kväll. Tanken var att bjuda dem på just denna kalkon, som vi numera brukar äta hemma hos mamma och pappa på julafton
Här och nu tänkte jag bjuda på ännu ett tips inför årets nyårsmiddag, nämligen kalkonfilé. Här har ni exempelvis en gudomligt saftig kalkon som ackompanjeras av en fantastiskt god apelsinsås och hemmagjorda timjanpotais
På toppen la jag hyvlad parmesan som extra bonus till kalkonen. Idag åkte grillpannan fram för att göra lite goa ränder på skivat kalkonbröst, till det serverar jag en enkel snabb och läcker apelsinsås samt grönsaker snabbt stekt i wokpannan
Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Själva tycker vi att det dagen till ära passar alldeles ypperligt att bjuda er på honungsglaserat och ugnsstekt kalkonbröst tillsammans med en underbar apelsinsås