kalkon

kalkon

  • 11 Recept
Ört- och apelsinmarinerat kalkonbröst

Ört- och apelsinmarinerat kalkonbröst

I vår familj är det tradition att äta kalkon på julaftons kväll. Tanken var att bjuda dem på just denna kalkon, som vi numera brukar äta hemma hos mamma och pappa på julafton
Kalkon med apelsinsås

Kalkon med apelsinsås

Tina och tillaga kalkonen i ugn enligt anvisningen på förpackningen. Lägg över kalkonen på en skärbräda

Grillat kalkonbröst med guldig apelsinsås och wokade grönsaker

På toppen la jag hyvlad parmesan som extra bonus till kalkonen. Idag åkte grillpannan fram för att göra lite goa ränder på skivat kalkonbröst, till det serverar jag en enkel snabb och läcker apelsinsås samt grönsaker snabbt stekt i wokpannan
Kalkonfilé med ingefära

Kalkonfilé med ingefära

500 g kalkonfiléer. Skär köttet i skivor. Skala ingefäran. Skär långa strimlor av halva biten och finhacka resten
Helstekt kalkonfilé med ugnsrostade rotfrukter och chevrékräm

Helstekt kalkonfilé med ugnsrostade rotfrukter och chevrékräm

Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost
Apelsinsås

Apelsinsås

Apelsinsås – varm sås med liten beska av apelsin, vitt vin något sötad och redd med maizena att servera till anka
Kalkonbröst med apelsinsås

Kalkonbröst med apelsinsås

Servera såsen ljummen till kalkonköttet. Dela kalkonbröstet i 4 bitar. Ca 750 g färsk kalkonbröst. Salta och peppra