Åh vad jag önskar att jag kunde stanna tiden och trycka på en pausknapp så här års. Jag älskar den skira och nyutspruckna grönskan, alla små blommor som yrvaket tittar upp ur marken, den goá värmen som börjar sprida sig, och framförallt ljuset som gör mitt sinne lättare och får mig att börja leva på nytt
2 burkar5 hg päron, skalade och skurna i små bitar (knappt ett kilo oskalade)1,5 dl vatten1 vaniljstång1 tsk pressad citronsaft5 g riven färsk ingefära3,5 dl syltsockerknappt 1 tsk atamon (konserveringsmedel)Koka päronbitar tillsammans med vatten, vaniljfrön, vaniljstång, citronsaft och riven ingefära tills päronen är mjuka
Squashen fortsätter växa och jag försöker ha squash i allt jag lagar. Trots att vi försöker äta så mycket squash vi kan så har vi fortfarande några squashar kvar i kylskåpet och fler på gång i landet
Igår var jag på vinkväll tillsammans med granntjejerna (mycket trevligt. ). Trots att jag tog det lugnt med alkoholen har jag varit rätt så sliten idag
Lite då och då under årens lopp så har vi gjort helstekt Kalkon och då gärna en stor Bjässe som denna på 6 kilo, blir supergott när man låter den vara i ugnen länge med stuffing i och massa tillbehör a'la American Style