rakel

rakel

  • 10 Recept
Hälleflundra med pepparrotsveloutée

Hälleflundra med pepparrotsveloutée

Den som har läst Gordon Ramsays Three-star chef kommer nog se att det här är en förenklad variant av en huvudrätt från den boken
Portvinsstek med färsk svamp

Portvinsstek med färsk svamp

Sätt ugnen på 150ºC. Skölj och torka av köttet och gnid in det runtom med salt och peppar. Skala schalottenlöken och halvera stora lökar
Kantarellpaj med västerbottenost

Kantarellpaj med västerbottenost

Pajdegen. 3 dl vetemjöl. 125 g kylskåpskallt smör. 2 msk kallt vatten. Fyllningen. 1 dl hackad lök. 200 g kantareller (ca 1 L)
Pepparrotsvisp

Pepparrotsvisp

Blanda allt och kör några sekunder med elvispen. Lägg på lite persilja. färdig att ätas. 2 dl vispad grädde
Rabarberkaka med kardemumma

Rabarberkaka med kardemumma

Sommaren fortsätter och med lite mer humana temperaturer idag, runt 20 grader. De senaste dagarna har ju varit tropiska