Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, strö ev över ströbröd, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getost och färska fikon på en frasig smördegsbotten
En förrätt med få ingredienser men som alla är i perfekt harmoni. Hon har nu i sommar upptäckt att getost faktiskt är mycket gott, så nu finns det ju mycket att testa på det området
Vad gör man egentligen med zucchini. Denna gröna soppa lyxades till med parmesan och jag strödde över knaperstekt bacon, men det kan man ju göra som man vill
Men det räcker med en liten bit getost då smaken är ganska mäktig och osten i sig mycket mättande. Fikonet var naturellt men även det kan bakas med i ugnen
Mixa soppan och tillsätt grädden, smaka av med salt och peppar. ZUCCHINISOPPA lchfca 4 - 5 portioner2 mindre zucchini, ca 500 - 600 g1 purjolök1 liten solovitlök1 dl grovhackad persilja2 msk olivolja8 dl vatten2 grönsaksbuljongtärningar2,5 dl grädde2 msk kalvfond1 tsk saltsvartpeppar1 paket bacon1. Fräs dem tillsammans med persilja i olja i en stor gryta, ca 5 minuter
Getost och rödbetor med grillat surdegsbrödMycket enkelt och går jättebra att förbereda. Grilla brödet och ställ formen med rödbetorna och osten på grillen strax före servering
Dessa små underbara godingar serverade jag sedan med en sallad och lite serranoskinka, men självklart funkar de bra till plockmaten, som en förrätt eller som ett tillbehör också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.