Känns som en halvseg dag. Ute är det kolsvarta moln på himlen men det vill inte riktigt börja regna, så det är svårt att vet om man kan börja fixa det som ska fixas ute eller inte
Självklart ska ni få receptet på wienerkakorna Joline bakade. Det är en kul kaka att bara för det ska rullas och plattas, och göras fåror och fyllas med sylt och sen dekoreras med kristyr
Nu när jag orkar vara i köket igen bakade jag en wienerkaka som ska kalljäsas och bara jäsa en gång. Wienerkaka 200 gr mjölkfritt margarin (rumsvarmt) 8,5 dl vetemjöl Rör ihop
I går bakade jag Wienerkaka - wienerbröd i långpanna, ett gammalt bortglömt recept. Wienerkaka. Den går alldeles utmärkt att göra mjölkfri genom att använda mjölkfritt margarin och havremjölk
Själv bjöd jag på wienerkaka, ungefär som wienerbröd men det bakas i långpanna. Nu har vi nyss kommit hem från Idas förskolas sommarfest där var och en hade med sig egen mat att grilla
Det lät ju så underbart gott när jag läste ingredienserna till denna wienerkaka. Jag stod i affären och bläddrade igenom “Amelia Höst†för att se om tidiningen var intressant
Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattorna och lägg dem ovanpå varandra. Strö ut socker över bakbordet och kavla ut smördegsplattorna till en rektangel, ca 20x30 cm
Wienerkaka. 3 ägg. 2 dl socker. 2 dl mjöl. 100 gram margarin. 1 tsk bakpulver. Sätt ugnen på 175 grader. smörj och bröa en form ( har du inget ströbröd, går det lika bra med vete mjöl, men tag inte för mycket eftersom det kan bli bränt då)
Tänkte fresta med en lite gofika såhär på kvällskvisten om det går för sig. Joline och jag bakade ju bullar i fredags så hon & Nicke skulle ha med sig som lite färdkost till Emmabodas veteran/nostaglimarknad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.