. 10 min,
och rör om ibland med en träslev. Häll sylten och sockret i gröten och rör om, låt den inte koka mera. Lyft kastrullen från spisen. Låt gröten kallna. (Lägg kastrullen i vattenbad)
Vispgröt är något jag växt upp med. Mamma lagade ofta vispgröt på lingon till mig och min syster. Jag åt gröten med endast socker på och min syster ville ha mjölk till
Mycket att stå i inför jul, ikväll slog vi in julklapparna och kokade samtidigt lite klappgröt, ingen hit hos barnen men väckte fina minnen för mig när man som liten kom hem med skolbussen från Yttermark lågstadieskola och fick sätta sig vid bordet och äta mammas klappgröt (frasagröitin) som mellis
Länge leve lingon. ). Vad kan man göra av lingon. Sylt igen. Nej inte denna gång. Utan istället blev det två lingonklassiker som inte blivit lagade hos oss på en väldigt lång tid
En barndomsfavorit, som mamma gjorde ofta när jag och min syster var små. Då med lingon. I Singapore är det svårt att få tag på lingon, så det fick bli gröt på tranbär istället
Som jag sade igår, går det bra att använda lingonmassan som blir över efter att du gjort vispgröt. Jag blandade massan i en smoothie och det blev fräscht och gott, inte alls surt som jag hade tänkt att det blir
Fredag - Rosa lingongröt med varma hallon och rivet citronskal, ett glas mjölk. . Och så blev min fredag genast lite festligare med pastellig gröt till frukost
Nu blir dagarna längre igen, och jag tycker alltid man få en sån energikick när solen tittar fram alltmer och när ljuset dröjer sig kvar lite senare på eftermiddagen
Denna gröt är barndom för mig. Min mamma gjorde den ofta till mig och min syster och den är så god. Jag åt min med bara lite socker på, medan min syster ville också ha mjölk till
Blanda saften med vattnet och koka upp. Häll i mannagrynen och låt koka 5-10 minuter. Häll över gröten i en vispskål och vispa kraftigt i 20-30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.