Koka kronärtskocksbottnarna i lättsaltat vatten med pressad citron tills de är mjuka. Mixa till en slät kräm i en matberedare med varm grädde och crème fraiche
Rybsmasserad grönkål med gojibär som bas, toppad med tunnskivad zucchini, tomathack, snabbstekt basilikatofu, färskad basilikablad, smulad får-fetaost, krispiga alfa alfa-groddar, pumpakärnor och havrekex med en delikat hemgjord kronärtskockspuré från gårdagens fredagsplock
Först gjorde jag en pizza, den med sparris men sedan blev det ytterligare en, med tomat. Självklart funkar det med andra fyllningar men jag uppskattade verkligen den ljusa såsen som omväxling
Mixa kronärtskockorna, persilja, parmesan och olja till ett mos med stavmixer eller matberedare. Pressa potatisen genom en potatispress och rör ihop med kronärtskockspurén
Dags att laga till Viltfärsgrytamed kantareller. Min viltfärsgryta är mjölkfri. Jag hade hjortfärs i min gryta men jag är övertygad om att det går lika bra med älgfärs eller annan snarlik färs
Kyckling med smak av citron och timjan samt grönsaker med fetaostsås. Såsen är gjord på creme fraiche, rödlök, salt, peppar, fetaost och lite kronärtskockspure
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.