Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
En god och mjuk smörgås men med minimal arbetsinsats- superbra nu när vardagen drar igång igen. Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”
Veckans middag. Mat & Middagar. Piroger. September 22, 2016 16. 44. Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger
1 dl havre- eller vetekli. Ca 6-7 dl vetemjöl special. Låt jäsa i rumstemperatur 1 timme eller i kylen över natten, ca 6-8 timmar. Grädda i ca 35-40 min. 1 dl havre- eller vetekli. Ca 6-7 dl vetemjöl special
Den här supersnabba grova limpan har jag hämtat inspiration från Lindas Bakblogg som har recept på en ljus variant av denna som också är riktigt riktigt god
Veckans "söta" - Brietårta med nötter. Är ni lite nyfikna på LCHF men inte riktigt vet var ni ska börja, eller om det passar er, ja, då kan denna veckans matsedel vara en liten hjälp på vägen för att testa något nytt eller kanske komma igång
Den här gången kände jag för ett riktigt mörkt och maffigt, nöt- och fruktspäckat bröd, och pytsade i både berberis, färska dadlar, russin, pistaschnötter och mandel
Samuel tyckte att grova scones är mycket godare än "vanliga". Grova scones 4 personer. In i ugnen på 250 grader i 10-15 minuter. Grova scones 4 personer 200 g smör
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 10-11 min. När det kommer till bröd så äter jag nästan alltid hembakat, just för att det är så kul att baka bröd och frallor och testa nya recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.