Tyvärr kommer vi här hemma inte i närheten av rekommendationen att äta fet fisk 2-3 gånger per vecka men här är beviset på att man kan fixa lite lyxmiddag i vardagen snabbt och med väldigt enkla medel
Vem kan motstå frasiga rostade baguette-skivor med någon god röra på. Mitt enda crostini-problem är att jag inte gillar den allra mest traditionella röran, den med kycklinglever
Det här blir lagom som förrätt till 4 personer eller en lättare middag för 2. 4 färska fikon1 msk flytande honung1 bit blåmögelost (getost är också gott
Ett pocherat ägg är den optimala vardagslyxen. Bara ordet låter flådigt. Pochera kommer av franska poche, som betyder ficka – när du pocherar ett ägg lägger sig gulan som i en ficka
Det här blir lagom som förrätt till 4 personer eller en lättare middag för 2. 4 färska fikon1 msk flytande honung1 bit blåmögelost (getost är också gott
I dag blev det ingen mat lagad, utan vi gick istället och åt på en pizzeria. Beställde en Caruso med köttfärs och vitlök och jag bad om att få den inbakad
Brukar ni ha någon vardagslyx, så där mitt i veckan när det känns långt kvar till helgen. Det behöver kanske inte vara något dyrt utan något som ger lite extra glädje eller kanske en känsla av glamour
Den här pajen är verkligen vardagslyx och kan lika gärna serveras med gäster på middag. Alla smaker gör sig otroligt bra tillsammans - chevreost, soltorkade tomater och timjan i pajen, samt rödbetor och päron som tillbehör
Ca 500g högrev (eller vilket annan kok kött)6 skalade morötter1 stor hacka gullök5 stora vitlöks klyftor3 st lagerblad1/2 tsk spiskummin1/2 tsk garm masalamald pepparChilli efter hur mycket man pallar
Ibland så stöter man på så där geniala och jättegoda recept som genast blir nya favoriter. Jag har varit skeptisk till att äta nachos till vardags, men efter att ha förklarat för barnen att man ska använda nachosen för att skopa upp gryta så går grytan åt mycket bättre än om de bara äter med sked
Måndagskvällen spenderades i goda vänners sällskap med middag hos Simon. Kvällen till ära hade han bläddrat fram ett recept från Jamie Olivers kokbok på en ragu med färsk salsiccia och goda kryddor
Igår var jag på ”te-kväll” hos min fina vän Lisa. Te-mys i hennes nya lya var dealen, men kvinnan hade ställt till med festmiddag och fick mig och Stina att sitta och mmm-a hela kvällen
400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.