Ingredienser Portioner. 30 st 100 g rumsvarmt smör 2 dl socker 1 ägg 6 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1 1/2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1 dl mjölk Fyllning 200 g färskost 50 g rumsvarmt smör 5 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker finrivet skal av 1 apelsin Glasyr 2 dl florsocker ca 1 1/2 msk vatten Dekoration strössel av valfri sort Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad på Mackan, 3 olika smaker 15 % rabatt Oatly 150 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Färskost 25 % rabatt Arla 150-250 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Efter önskemål så kommer här min variant av pollyfluff. Jag tycker att polly har ganska kraftig smak så jag brukar gör två olika varianter av pollyfluff
Jag tyckte tydligen inte att det var tillräckligt varmt och kvavt igår så jag bestämde mig för att försöka få upp värmen genom att dra igång med lite bakning
Det är så gott med whoopie pies. Men eftersom jag gillar att cupcakes kan fyllas med olika fyllningar var jag sugen på att testa konceptet med både fyllning och frosting i whoopie pie format
Vispa smör och socker fluffigt med elvisp i en bunke. Rulla valnötsstora bollar med fuktiga händer. Vispa med elvisp ihop färskost, smör, florsocker och vaniljsocker så att det blir fluffigt
Ställ kallt, gärna över natten, och vispa med elvisp tills det blir fluffigt. Vanilj-citron semlaFylld med mandelmassa blandat med lemoncurd (50/50), toppad med grädde blandat med vaniljkräm (50/50). Hallon-citron semla Fylld med mandelmassa och lemoncurd (blandat 50/50), toppad med hallongrädde (grädde som vispas tillsammans med hallon)Polly-semlor Fyllda med chokladganache, toppade medPollyfluff ☺Pollyfluffet gör du genom att värma 3 dl grädde i en kastrull och sedan lägga i ca 80 g pollygodis och röra tills de smält
Innehållet är chokladbottnar medPollyfluff och hallonmousse. När jag fick frågan om att göra en tårta med ett stort vildsvinshuvud på så sa jag ja ganska snabbt men sedan när jag började fundera tänkte jag att jag kanske hade tagit mig vatten över huvudet =) Jag var dock väldigt taggad på att få göra den då jag velat testa att göra ett verklighetstroget huvud så som Johanna gjort med renar och senast kaninhuvudet i "Det stora tårtslaget"
Innehållet är chokladbottnar med vit chokladfluff och Pollyfluff. Hon hade alltid velat ha en egen tårta men det hade aldrig blivit av, så detta året ville de överraska henne med en tårta
Tårtan fylldes medpollyfluff + jordgubbsmousse. För några veckor sen gjorde jag i förebyggande syfte en välkomsstårta som skulle serveras på vårat bebiskalas
Du kan också klicka ut smeten med en sked. Fyll krämen i en spritspåse med rund tyll. Du kan också fylla smeten i en vanlig plastpåse om du klipper ett litet hål i, eller fördela ut fyllningen med en sked
Min första vecka som blivande socionom är nu till ända, och jag har trivs riktigt bra med både lärare och kursinnehåll så än så länge känns valet som handen i handsken
Till efterrätt ska jag istället göra Pollyfluff. Men om du har hans kokbok så kan du ju se själv…(Nej, jag är inte sponsrad…)Bilder ska jag komma med också men jag har problem med sladden och överföringen, snyft
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.