Tycker själv det är väldigt skoj med VLOGG faktiskt. Det här brödreceptet jag ska bjuda på nu är både ett vackert bröd och så är det väldigt gott också
Ingredienser Portioner. 8 125 g skållad sötmandel (125 g motsvarar ca 2 dl) 100 g socker (100 g motsvarar ca 1 1/4 dl) 4 äggvitor Smörkräm 4 äggulor 1 dl grädde 125 g socker (125 g motsvarar ca 1 1/2 dl) 125 g smör Garnering 1/2 dl rostad, flagad mandel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong
Skölj, ansa och skiva fänkålen och låt fräsa med. Servera med bröd och aioli. Ett bra sätt är att laga den här soppan nästan färdig en dag i förväg och låta soppans bas “mogna”
Krydda med salt, peppar, basilika och balsamvinäger. Pensla gallermönstret med uppvispat ägg. Pajdeg. Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa
Säsongen i Blå Huset börjar så sakteliga tuffa igång trots ett minst sagt bedrövligt ”sommarväder”. Häll i smeten i en sprits och fördela i cirka 20 st muffinsformar (du kan givetvis klicka i smeten med sked men det är lite meckigare)
Servera soppan het med persilja över. Starka små korvar eller hemlagade frikadeller kan koka med en kort stund på slutet om man vill ha soppan mer mättande
Blanda ut mjölet med lite grädde och häll ner, för att reda såsen. Smaka av med citronsaften. 20 g räkor, att dekorera med. ca 800 g gös, sjötunga eller annan vit fisk ca 180 g rökt lax (4 skivor) 1,5 dl vitt vin (samma som till såsen) 20 g räkor, att dekorera med 80 g röd stenbitsrom till dekoration, (1 burk) 1 kruka dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.