Testade att laga något som jag länge funderat på, men som jag trodde skulle vara svårt. Men det visade sig inte alls vara komplicerat, så detta kommer jag göra fler gånger
Jag såg ett inspirerande inslag på nyhetsmorgon för ett tag sedan, där en kvinna pratade just om att våga byta ut mjölet i bullarna mot ett grövre, även när barnen skulle smaka, och om hur barn ofta reagerar mer positivt på sådant än vi vuxna tror
Men se till att våga prova lammet också. Ekologiskt, Frukt och grönt, Grönsaker, Kött, Kost, Lamm, Mat, Matkultur, Matlåda, Må bra, Middagstips, Näring, Protein, Provsmakat, Recept, Våga prova 4 portioner 4-6 lammkotletter (beroende på storlek)
LCHF. Utvärdering. väga maten. Januari 10, 2016 05. 45. Efter jul så gick jag upp +1,5 kg. Inte för att jag på något sätt har fuskat, men pga lite överätning då och då
Sätt ugnen på varmluft 150 grader. Förbered två plåtar med bakplåtspapper. Grovhacka eventuella större nötter/mandlar och blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke
Jag har under senaste veckan spräckt fyra Bea-såser… kanske för BEA inte är en favorit och jag har svårt att älska den…men Hollandais spelar i samma ägg-å-smör-med-risk-för-att-skära-sig-liga och jag har därför inte riktigt vågat närma mig den
Våga pröva någonting nytt. Speciellt nu i begynnande hösttider, med kyliga morgnar och lite kallare väder är det extra gott med någonting varmt på morgonen
Hej på er. Hoppas helgen varit bra. I går firade vi pappas födelsedag och jag bjöd på middag. Röding blev det dagen till ära och sen hade pappa köpt med sig en tårta från Stigs
Våga utsätta sig för prövningar och ta ut svängarna. Ändra på recept och göra om dom till dina egna, smaka av och våga lita på att det blir nog rätt bra ändå
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
I Sverige kan jag också tycka att det är lite äckligt med saltgurka i lösvikt, blir snabbt grumlig och mjölkig lag som de ligger i, och det vägrar jag köpa
Eftersom jag är en sådan brödfantast vägrar jag ta bort det från min kost men väljer istället att äta ett lågkolhydratsbröd på vardagar och lyxa till det på helgernaProteinbröd 2 ägg1/2 dl äggvita ( går bra med ett extra ägg )200 g kesella / kvarg1 msk olja1,5-2 dl vatten1/2 dl fiberhusk1/2 dl mandelmjöl1 dl havregryn1 dl graham/dinkel1/2 dl soja mjöl1 dl bovetemjöl1,5 tsk bakpulver1/2 dl sesamfrön0,75 dl solrosfrön1 dl linfrön (krossade)1/2-1 tsk havssaltSätt ugnen på 175 grader
De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Visserligen tar det lite tid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra lite enformiga uppgifter som att knåda och forma en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.