Hej hej. Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant
En period i mitt liv hade jag och den vegetariska burgaren en evig kamp. Jag provade massa olika versioner, experimenterade med olika mängder av olika ingredienser
Vi har tre olika äppelträd i trädgården, ett Aroma, ett Birgit Bonnier och ett Cox Orange. De är alla tre höst och vinteräpplen som går riktigt bra att lagra
Den här pajen har fått vara med på både tjejmiddagar och kalas och blivit stor succé. Även gäster som aldrig tidigare provat rawfood har hummat förnöjt och sett både förvånade och belåtna ut samtidigt
Gör så här. Botten. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg en efter en, rör ihop mellan varje ägg. Blanda mjöl med bakpulver och tillsätt den till föregående
Hamburgerbröd, ska inte bara vara lätta och luftiga, de ska även ha en mjuk skorpa och ett finporigt inkråm, nästan lite som en tvättsvamp så att det kan suga åt sig bra av hamburgarens köttsafter utan att lösas upp
Vill du ha vermiselli i riset ska du först steka dem gyllenbruna i en panna med olja (om de inte redan är bruna) och låta dem koka med riset i föregående moment
Världensbästa gulasch i Crock Pot. Sportlovet är här. Härliga vintriga dagar med solsken, gnistrande vit snö, skidåkning på längden och tvären, röj i pulkabacken och skridskoåkning på isen (jaja, en sanning med viss modifikation för många…
Allt om mats goda rödvinssås4 portioner1 msk smör1 st schalottenlök, finhackad2 msk råsocker4 dl rödvin4 dl vatten1 msk balsamvinäger4 msk kalvfond1 msk maizena majsstärkelse2 msk smörHetta upp smör i en kastrull och fräs lök ca 1 min utan att den tar färg. Tillsätt vin, vatten, vinäger och kalvfond och låt såsen koka utan lock tills ca 3 dl återstår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.