Ja, äppelpaj är ju inte direkt svårt att lyckas med, men vaniljsås kan faktiskt vara lite klurigt. Sist jag gjorde en vaniljsås blev det mer som en kräm och hade nog passat utmärkt i en tårta
Ni som följer bloggen vet att tårtor inte är det mest förekommande här… Det är förvisso rätt gott men det är väldigt tidskrävande och pillrigt så det är inte alltid tiden finns att fixa med sådant
Men så gick tiden, och jag har en tendens att glömma sådant som går dåligt i livet, om jag bara ger det tid (det är egentligen en styrka om man tänker efter
I detta recept har jag använt mig av vanligt jäst, något jag sällan gör i mina brödbak, men faktum är att det blir bättre med jäst just i detta sammanhang, men jag får helt enkelt fortsätta att experimentera med det
Väljer du att koka riset direkt efter du sköljt det går det också, men det blir inte alls samma slutresultat eftersom riskornen blir längre och mer hållbara om de får dra längre
Det går minst lika bra att använda högrev eller andra grytbitar av valfri nöt. I helgen gjorde jag världensbästa gulasch i Crock Pot som blev en stor succé
1 kg mjöl, gärna ekologiskt6,5 dl vatten, rumstempat30g havssalt250g aktiv surdegTa 600g av mjölet i en bunke och ta i vatten, salt och surdeg. 30g havssalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.