Gnid därefter in kycklingskinnet noga med hälften av marinaden. Ställ in kycklingen på ett galler i mitten av ugnen, glöm inte att ställa en plåt under
Skölj kycklingen in och utvändigt och torka av den. Lägg kycklingen på ett galler ovanpå en långpanna. Ställ in kycklingen i 225°, sänk värmen till 200° efter 30 minuter. 1 stor frigående kyckling på minst 2 kg
Rotsaker tillsammans med kycklingen, servera med vitkålssallad och du har en middag helt i säsong. Blanda samman ingredienserna till marinaden och lägg den tillsammans med kycklingdelarna i dubbla plastpåsar
Köpte en stor helkyckling som vi ugnsstekte till middag. Pressa resten av apelsinen över kycklingen. Lägg apelsinresterna, halva löken och en näve persilja runt kycklingen
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
När jag växte upp åt vi alltid helstektkyckling på söndagar, och det var mer eller mindre den enda dagen i veckan som min lillebror verkligen åt med stor aptit
Denna gång hade jag två hela färska kycklingar. Så det här blev en bra hitte på helt enkelt. Jag började med att salta ordentligt och krydda insidan av kycklingen
Gnugga in kryddblandningen över hela utsidan och insidan av kycklingen. Här utgår jag från att du köpt din kyckling på ett ställe där den är fixad och inte behöver tömmas på inälvor och liknande
Knorr kycklingkrydda. Smält smöret och blanda ner soja och kycklingkrydda. Pensla runt kycklingen. På med salt och peppar runt om, och gärna lite till kycklingkrydda
Idag bjuder jag på helkyckling allt-i-ett igen. Det har varit en minst sagt tuff vecka där jag inte varit helt frisk och så två klasser med muntliga prov på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.