Jag blir mer och mer förtjust i att spackla tårtorna med smörkräm istället för grädde. Har upptäckt att det är många fördelar, som t ex att man inte behöver oroa sig för att locket börjar smälta, (när jag spacklar med grädde fodrar jag alltid locket för säkerhets skull) och den största fördelen är att det blir ett fantastiskt underlag att lägga sp´n på
Blanda socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen tills det börjar sjuda. Låt samtidigt hushållsassistenten vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng
Jag väljer många gånger att smaksätta smörkrämen med citron när jag bakar tårta. Smörkräm. Fortsätt vispa tills du har den konsistens på smörkrämen du önskar
En god och enkel frosting med cream cheese (naturell färskost) och smak av vanilj, som är supersmidig att ta till när man ska dekorera cupcakes eller kakor
Vispa äggvitorna med lite salt över vattenbad. Vispa hela tiden för hand, och tillsätt sakta sockret. När sockret har smält (prova mellan fingertopparna), flytta bunken till elvispen eller till köksmaskinen och vispa tills krämen har svalnat till rumstemperatur, ca
Den här frostingen måste vara det bästa som hänt på länge (Browned butter frosting). Frostingen har en bas av brynt smör och får den där knäckiga/karamelliserade smaken
Något så enkelt som helt vanlig smörkräm kan verkligen liva upp vilka kakor som helst. Blanda allt till en jämn smörkräm och använd som fyllning i kakor och tårtor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.