Sista natten nu då, sen blir det ledig helg. Det är tydligen något som går på skolan. En tid före jul lagade jag ju dessa Kyckling-enchiladas med tacosmak
Jag brukar passa på att köpa extra mycket närdet är extrapris på bland- eller fläskfärs. Då fryser jag in färsen i fryspåsar som platta paket, så är det snabbt och lätt att tina färsen när den behövs
Hacka och stek löken på medelhög värme till den är glansig. Skär korven ibitar och strimlapaprikan. När löken är stekt läggs den åt sidan, lägg nu i korv och paprikai pannan och stek tills korven fått färg och paprikan mjuknat något
Stek kycklingeni smör i en stekpanna. Lägg tillbakakycklingeni stekpannan. Fräs lök och paprikai smör i en kastrull, tillsätt crème fraiche, salsa, sky och fond och koka upp
högrev. Bind upp köttet med bindgarn, för att köttet ska få en jämnare tillagning. Kryddblandning. Blanda peppar, chiliflakes, spiskummin, flingsalt, rörsocker och rivenvitlök, och gnidini köttet
På Bondens marknad köpte jag en bitfin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar irödvin, fond och kryddor
En högrevsgryta som fick koka hela dagen. Veckan som just har börjat ser jag både fram emot och inte. Äntligen ska jag ta min lärarexamen och mitt andra ämne förutom spanskan blir hem & konsumentkunskap
Nu har jag testat en av rätterna på Erikas blogg – kryddig vegansk etiopisk gryta. Att jag blev tokförtjust i den fantastiska kokboken Rå matglädje – Veganskt, lyxigt och jäkligt gott skriven av Erika Frost har ni nog intemissat
Äter man högreven med timjanskryddatvitlökssmör så får man ett piggt och kryddigttillbehör. Inte så konstigt att jag valde en finbithögrev för en bråkdel av det priset
Kryddigajvarpotatis som kommer att höja smaken på den enklaste rätten. Grymt goda som tillbehörtill maten eller bara att avnjuta dem som de är med en god dippsås
Så idag blev det en billigare hemlagad och kryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. I helgen blev det faktisktlite krogen för hela slanten med ett besök på Jimmys Steakhouse i Stockholm
Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev. Söndagsmiddag Mamma är väldigtduktig på matlagning, en av minafavoriter är hennes grytstek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.