Blanda socker, smör, vetemjöl och mjölk, kokas upp under omrörning. Skålla o flaga sötmandeln. Om man använder färska päron förväll dem i så fall i socker
Lägg dem med den rundade sidan ner i en ugnsform. Låt päronen rinna av. Toscasmet. Smält smöret. Blanda ner mandel, rörsocker, mjöl och grädde, och sjud på svag värme ett par minuter
Päron med toscatäcke är en riktig höst-dessert tycker jag som går väldigt snabbt att svänga ihop. Du kan använda vilka nötter du vill i princip, hasselnötter, mandlar, cashewnötter, eller som jag gjort här
Då är det lagom kallt när det skall bakas med. Lägg smörplattan på degen, längsmed långsidan. Jag valde därefter att baka ut min deg till enkla samt dubbla åttor, därmed kavlade jag ut min deg till en fyrkant, och skar den likt följande
Smält chokladen med Milda flytande långsamt så inte chokladen skär sig. Blanda till sist i mjölet och de krossade hasselnötterna, rör till en klumpfri smet
Knäckiga, ljumna toscapäronmed vaniljglass är en riktig favorit, det är barnsligt gott. Ni kommer få en massa fina, roliga påsktips de närmsta dagarna så häng med
Väskan är fullpackad med böcker och rekvisita – imorgon drar jag till Köpenhamn. För i sammarbete med Alpro kommer jag hålla i en matfotoworkshop på The Hive bloggkonferens under helgen
Perfekt att baka med. Småkakor är något som jag har lite extra kärlek för att baka, så inte konstigt att jag valde att göra just spröda kakor fyllda med nötcrémen
Gott att servera ljumma med både vaniljglass, vaniljsås eller grädde.  Släng ihop de här underbara Toscapäronen så får ni riktigt trevligt helg-godis
Servera päronen med hallon. Dekorera med citronmeliss och sikta över florsocker. Vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med punsch eller mandellikör är gott till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.