Sallad med spenat, edamame och avokado (4 port)1 påse spenat2 dl frusna edamamebönor1 avokadoDressing1 msk färskriven ingefära1/2 dl japansk soja1 msk honung1 msk sesamoljaSkölj spenat och slunga den torr, alternativ låt rinna av på hushållspapper
Nu är det tisdag, och de kommande veckorna kommer det vara Vegetariska tisdagar på Bakbokmat. Först ut är en härligt krämig soppa med zucchini, potatis och lök
100 g mörk choklad (70 – 85 %). Klipp ett bakplåtspapper till samma storlek som botten på långpannan (20×26 cm) och smöra fast pappret. 100 g mörk choklad (70 – 85 %)
). Ugnsstekt kycklingklubba, ris och currysås (recept nedan). ). ) Servera med ugnsrostade rotfrukter eller ris och nån god sås, vi tog klassisk currysås
) Som komplement till tomatsåsen skulle man också kunna ha en kall yoghurtsås, men jag hade ingen yoghurt hemma, så det fick duga med enbart tomatsåsen
Denna blev lite smakrikare än jag trott och till och med lachanophobikern (grönsaksfobikern) sa. ). Jag tog ingen aubergine, mer vitlök (som alltid), rev en gul lök istället för schalottenlök, tog persilja istället för basilika och glömde champinjonerna
). Köttfärssås (med lite extra grönt). Köttfärssås (med lite extra grönt). * ca 5-600 g nötfärs (ekologiskt eller gärna gräsbeteskött). * 1 dl kokosgrädde(alt krämig kokosmjölk alt vispgrädde). ca 5-600 g nötfärs (ekologiskt eller gärna gräsbeteskött). 1 dl kokosgrädde(alt krämig kokosmjölk alt vispgrädde)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.