Kombinationen nyttigt OCH gott kan ibland kännas långt borta, men inte alls omöjligt. Det behövs inte visprgädde, creme fraiche, feta såser etc för att få till en god måltid
Jag lagar den som jag fick den på en rysk restaurang i Helsingfors en gång på 1990-talet. Tärna köttet i lagom, typ 2-centimeterskuber, stora bitar. 1,5-2,5 dl standardmjölk. 3-4 msk smör
(2-3 omgångar) annars vätskar det för mycket ock köttet blir kokt istället. Vill du ha en kryddstarkare rätt kan du tillsätta 1-2 tsk sambal oelek eller efter smak. 1 bit purjolök (2-3 dm). 1-1½ tsk salt. 3-4 dl vatten. Ev 1-2 tsk sambal oelek
Har inte varit så mycket kreativ matlagning hemma hos mig på ett tag men jag hittade ett recept på vegetariska biffar för ett tag sedan som jag velat prova fast lite egen variant
Vanligtvis brukar jag få några likes av mina ”stammis”-följare och sådär, ja ni vet. -D. -D. -D. -). ca 12-15 färska champinjoner. 1½-2 msk kinesisk soja. Låt puttra ihop a 5-10 minuter under omrörning. ca 12-15 färska champinjoner. 1½-2 msk kinesisk soja
Här ska ni få något riktigt gott - nämligen denna underbara kinesiska rätt biff med bambuskott. Vill man kan man tillsätta lite färska champinjoner i grytan, men här kommer min version på biff med bambuskott som är minst lika god som den på kinarestaurang - om inte godare
2-3 små sötpotatisar eller 1 stor. 1-2 msk olvolja. 2-3 små sötpotatisar eller 1 stor 1-2 msk olvolja. Minneskortet till min systemkameran har pajat, så jag måste köpa ett nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.