Och här kommer efterrättstipsen. 200 g mjölkchoklad. 2 dubbeldaim (en halv dubbeldaim till garnering). Tryck ner äggskalskoppen i smeten och in i frysen 2-3 timmar. 0,25 dl socker. ca 12-14 st. 200 g Maryland cookies double chocolate. 200 g philadelphiaost. 2 tsk vaniljsocker. 2,5 dl grädde. 125 g smör. 2,5 dl vetemjöl. Grädda i en smord springform, ca 25 cm diameter, mitt i ugnen i 150° i 30 min. 200 g mjölkchoklad. 1 påse kinapuffar, 210 g. Låt stelna i kylen i ca 2 timmar. 2 ägg. 2 dl socker. 2 tsk vaniljsocker. 21/2 dl vetemjöl. Baka dem i cirka 15 minuter i 200 grader. 2 dl grädde. Låt stå svalt 2-3 timmar innan servering. 1/2 tsk bikarbonat. 2 dl vetemjöl. 15 min + tid att halvfrysas ca 2 timmar. 2 msk instant espresso pulver. 2 msk Kahlua. 2 gelatinblad. 1/2 dl strösocker. 2 gelatinblad. 1/2 dl strösocker. 200 g mjölkchoklad. 2 dubbeldaim (en halv dubbeldaim till garnering). 0,25 dl socker. ca 12-14 st. 200 g Maryland cookies double chocolate. 200 g philadelphiaost. 2 tsk vaniljsocker. 2,5 dl grädde. 125 g smör. 2,5 dl vetemjöl. 2 ägg 2 dl socker. 2 tsk vaniljsocker. 21/2 dl vetemjöl. 2 dl grädde. 1/2 tsk bikarbonat. 2 dl vetemjöl. 15 min + tid att halvfrysas ca 2 timmar. 2 msk instant espresso pulver. 2 msk Kahlua. 2 gelatinblad 1 tsk vaniljsocker. 1/2 dl strösocker. 2 gelatinblad 1 tsk vaniljsocker. 1/2 dl strösocker
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Påminner lite om McDonalds chili cheese tops Chili cheese 1 pkt crustader1 tub jalapenomjukost1 grön chili Gör såhär Sätt ugnen på 200 grader. Rostbiff & pepparrots rullar 1 pkt skivad rostbiff ca 200gr1 pkt philadelphiaost med pepparrotssmakNågra nävar ruccola3 tunnbröd Gör såhär Bre på rikligt med philadelphiaost. 2016-02-27 @ 07. 27. 200 grader
Så här kommer ett helgtips. Jobbat 12-20. Jobbar 7-12 imorgon också så det blir hopp i säng strax. Sätt ugnen på 225 grader. 20x30 cm. 7-12 imorgon också så det blir hopp i säng strax
) Så det är ett tips, kolla runt på sidor och på bilder som inspirerar dig när du känner sug. Vi har inte riktigt planerat vad vi ska äta än men här kommer i alla fall ett tips på en jättegod och nyttig förrätt som man kan ha på nyår
Här kommer fler tips som passar till grillat. Sätt ugnen på 200°C. 2. Baka i 1-1 1/2 timme i ugn tills den är mjuk. Potatisburgare med bacon och persilja4 port ca (10-12 st)1 kg skalad potatis4 äggulor1 pkt bacon0,5 dl persilja1 vitlöksklyftacitronsaftsaltsvartpepparpotatismjöl till paneringsmör till stekningSkala och koka potatisen. Potatisrulle med sting6-7 medelstora potatisar1 tsk salt2 dl riven chiliost (Boxholms)1 dl grädde2 smördegsplattorfärsk persilja1 ägg Skala och koka potatisarna i saltat vatten(om du har bråttom kan du dela dem först). Gratinera i 200 graders ugn i 15-20 min. Potatisgratäng med gorgonzola och päron4 port500 g potatis (gärna marilyn)2 fast päron (gärna anjou, à ca 150 g)1 liten purjolök (à ca 150 g)100 g gorgonzola2 dl riven västerbottensost3 dl vispgrädde1 ägg1 tsk malen muskotsmör till formen1/2 tsk salt1 krm pepparev hackad röd paprika och bladpersilja till garnering1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Varva potatis, päron, purjolök, salt och peppar i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. In i ugnen på 200 grader i 20-25 minuter. Potatissallad med parmesan och valnötterca 8-10 pers1,3 kg potatis1 påse ruccola8 soltorkade tomater1 knippe grön sparris1 gäng ärtskidor1 ordentlig näve(eller 2) valnötter100 g grovriven parmesandressing. 4 msk olivolja2 msk balsamvinäger2 tsk fransk senapsvartpepparsalten ordentlig nypa sockerKoka potatisen och låt kallna. 3 kg potatis400 gram bacon2 dl hackad röd lök1 tsk pressad vitlök2 msk rums. Potatiskaka med västerbottensost8 port4 smördegsplattor1 påse riven västerbottenost (150g)10 potatisar1-2 vitlöksklyftor1 kruka persiljalite citronsaft3 salladslökarKoka potatisen. Förgrädda smördegen i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter. Potatisklyftor med feta och timjan4 port800 g potatisoljasaltsvartpeppar1 tsk timjan0,5 dl balsamvinäger200 g fetafärsk timjanGör klyftor av potatisen, på med olja, timjan, peppar och salt. Stek i ugnen 15 minuter i 225 grader. Stek 25 min till under aluminiumfolie. In i ugnen på 225 grader tills potatisen är mjuk. Rotfruktsgratäng med parmesan4 port6 potatisar3 morötter6 jordärtskockor3 små palsternackor1 rödlöktimjanpersilja5 dl grädde150 g riven parmesanost1 tsk saltsvartpeppar2 stora vitlöksklyftorSkala alla rotfrukter och kör i matberedaren så det blir skivor. Gratinera på 225 grader i ca en timme. Jacksonpotatis4 portioner4 bakpotatisar2 paket bacon5 små salladslökar0,5 kruka persiljaen liten påse västerbottensost0,5 citronen klick smör1 msk rapsoljaPicka potatisen och kör den på full effekt i mikron tills den är mjuk. In i ugnen på 250 grader till osten har smält. In i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter. In i ugnen på 225 grader ca 30 minuter, beroende på hur du vill ha dina rotfrukter. 1-2 vitlöksklyftor. 2 paket bacon
Sist ut är alltså efterrätterna men jag fyller på med nya tips in i det sista. 2,5 dl grädde. 2. 2. Rör om och låt puttra 1-2 minuter. Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. 2 msk kakao . 2 dl strösocker. 2 msk strösocker . 2 dl vispgrädde . 2 msk vaniljsocker. 2. Sikta ner kakao i resten (2 dl) av sockret och rör ner det i äggvispet. ca 20 st. 125 g mörk choklad. 125 g smör. 2,5 dl farinsocker. 2. Rulla till 20 bollar och platta ut på bakplåtspapper. In i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter. 250 g kakor med choklad t ex Maryland Cookies. 21/2 dl vispgrädde. 2 msk pulverkaffe. 2 äggulor. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda ca 8 minuter, mitt i ugnen i 200 graders värme. 2. Vid servering låt tårtan stå i kylskåp ca 20-30 minuter så den blir krämig och god. 20 st. 2 dl strösocker. 2 tsk vaniljsocker . ca 20 plattor After Eight. Testa att lägga ut ca 20 After Eight-plattor i en form så att de får plats. Formen på bilden är ca 18 x 25 cm. 2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 18 × 25 cm. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. 21/2 st gelatinblad. 250 gram Daim mjölkchoklad. 2 msk Baileys. 2 dl vispgrädde. 0,25 dl socker. 2,5 dl grädde. 2 msk kakao . 2 dl strösocker. 2 msk strösocker . 2 dl vispgrädde . 2 msk vaniljsocker. ca 20 st. 125 g mörk choklad. 125 g smör. 1 ägg 2,5 dl farinsocker. 21/2 dl vispgrädde. 20 st. 2 dl strösocker. 2 tsk vaniljsocker . 1 vaniljstång 21/2 st gelatinblad. 250 gram Daim mjölkchoklad. 2 msk Baileys. 1 äggula 2 dl vispgrädde. 0,25 dl socker
2 dl vetemjöl. 1 dl finriven parmesan, 20 g. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Dela den i tre bitar och forma rullar, 2-3 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. 24 st. 24 krustader. 2 dl västerbottensost. In i ugnen på 200 grader i 5-10 minuter. 12 minipizzor. 12 skivor vitt formbröd. 12 körsbärstomater. Sätt in i ugnen på 225° och grädda tills pizzorna fått fin gyllene färg, ca 10 minuter. 2 mjuka tortillabröd. 2 rödlökar. 1 creme fraiche, 2 dl. 2-4 port. In i ugnen på 250 grader 10-15 minuter. In i ugnen i 200 grader i ca 5 minuter, tills osten smält. In i ugnen i 200 grader i ca 13 minuter. 2 mogna avokado. 2 msk creme fraiche. 2 dl vetemjöl. 20 g. 24 st. 24 krustader. 1 ägg 2 dl västerbottensost. 12 minipizzor. 12 skivor vitt formbröd. 12 körsbärstomater 50 g parmesanost. 1 creme fraiche, 2 dl 1 burk sikrom. 2-4 port
2 msk Baileys. 2 dl vispgrädde. 0,25 dl socker. 2 ½ dl mjöl. 2. Tryck ut degen i formarna och grädda mitt i ugnen ca 15-20 min. 2 cl pressad citron. 2 cl sockerlag (koka hälften socker hälften vatten tills allt socker smält och låt kallna). 2 msk lemoncurd. 2 cl äggvita. 2 msk vatten. 2 msk socker. rivet skal av 2 citroner. saften av 2 citroner. 2 msk socker. Smöra en pajform och kavla ut degen, täck formen med degen och skär bort överskottet, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minuter i 200 grader. Grädda i ugnen tills marängen får gyllenbrun färg i 200 grader. 250 g smör. 200 g vit choklad, hackad. 2 ½ dl vetemjöl. 2 limer, rivet skal och saft. 200 g färskost. 2 passionsfrukter. 2. Häll smeten i en springform, ca 25 cm i diameter. 21/2 st gelatinblad. 250 gram Daim mjölkchoklad. 200 g digestivekex. 2 msk Baileys. 1 äggula 2 dl vispgrädde. 0,25 dl socker. 2 ½ dl mjöl. 2 cl pressad citron. 2 cl sockerlag (koka hälften socker hälften vatten tills allt socker smält och låt kallna). 2 msk lemoncurd. 2 cl äggvita. 2 msk vatten. 2 msk socker. 250 g smör. 200 g vit choklad, hackad. 4 ägg 2 ½ dl vetemjöl. 2 limer, rivet skal och saft. 200 g färskost. 2 passionsfrukter 1 dl strösocker. 1 vaniljstång 21/2 st gelatinblad. 250 gram Daim mjölkchoklad. 200 g digestivekex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.