Veckan absolut godaste middag, det har du här. Det blev verkligen grymt gott, i all sin enkelhet. Det är sådana här middagstips som jag vill överösa bloggen med, för att visa hur något enkelt och billigt kan bli en helt crazy-fantastiskt-supergod middag
Det blev ingen svampplockning i helgen, tiden räcke helt enkelt inte till när det stod annat kul på schemat samt att vädret var för bra för att befinna sig i en myggrik skog där jag förmodligen inte ens skulle hitta nån svamp
Ingredienser. 2-3 Potatis per person½ gul lök per personKnippe timjanFlingsaltOlivoljaRapsoljaOch flytande MildaPotatisen tar ca 45-1 timme i ugnen på 200-225 grader
)Härliga bacon- och chèvreknytenIngredienser250 g bacon200 g chèvreGör så härOm du använder chèvre som kommer i rullar och redan är skuren så är det lite lättare, men det är godare med bättre chèvre
Alltså, det här är så gott. Så enkelt att göra och det blir en sådan frisk syrlighet av citronen. Man kan göra den med hel kyckling eller delar, jag gör den oftast med kycklinglår eller kycklingbröst
Timjandoftande tomatpaj. Idag bjuder jag på förslag på vad man kan bjuda på till studentmottagningen. Det finns både bufféförslag och rätter man kan servera för sig
Rödbets- och chèvreknyten 600 g färska rödbetor 250 g getost av chèvretyp 2 msk flytande honung 1 1/2 tsk rosmarin 1 rulle kyld smördeg (250 g) 1 ägg (till pensling) salt och svartpeppar Gör så här
Aprikosglaserad fläsksida från Rocklundagård med ingefärssky och timjandoftande potatisterrine. Efter 5 timmars bilresa var vi framme i den stora staden Stockholm, och siktet var inställt på Stockholms mässan, som denna gången arrangerade 3 mässor samtidigt
VITLÖKS OCH TIMJANDOFTANDE LAMM MED MEDELHAVSPOLENTA ( 4 pers). Idag är jag ganska tom på ord. Så jag hoppar över det där med att försöka vara rolig så kan vi gå direkt till dagens recept istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.