Lägg i vitlöksklyftor, citronklyftoroch strö över timjan (en del repad och en del hela kvistar). Jag är nämligen en planerare av rang och hade veckor i förväg planerat menyn till lunchen jag ordnade i sommarstugan för några vänner
Skala och klyfta palsternackorna. Riv skalet av citronen. Bryn smöret på spisen, när smöret har skiftat färg till gyllenbrunt och du känner en nötaktig doft som påminner om kola är smöret klart
1 msk färska timjanblad (eller knappt 2/3 tsk torkad) . 1 liten citron, helst ekologisk . 1/2 kg potatis av fast eller halvfast typ t ex Bintje eller Amandine
Klipp basilikan ochtimjan i en bunke. ½ kruka timjan. Dela citronen i två delar och pressa halva. Som ni hör så haglar dem förutfattade meningarna om italiensk mat och denna kyckling
Strö på lite salt och servera. Trä upp dem på spett, pensla med marinad och grilla dem i 2-3 minuter. 1 msk plockade färska timjanblad. 1 msk färskpressad citronsaft
Strö på torkad timjan, salt och peppar. Skär citronen i skivor och lägg över sötpotatisen. Skala sötpotatisen och skär den i stavar, fördela på en ugnsplåt
Serverad med gröna bönor, nypotatis och en reducerad skysås med smör är detta en rätt med löfte om sommaren, vilket passar lika bra nu som i augusti när sommaren verkligen är här
Detta recept hittade jag på Cecces blogg och det såg så spännande ut, så det fick bli ett test. Googlat runt på allt från Polska revieran till Bornholm, Österlen och Öland
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.